08.02.2019

Прокуратура скерувала до суду обвинувачення відносно посадовця заповідника «Биківнянські могили», який допустив незаконну вирубку тисяч дерев

    

За результатами належного процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 та ефективного досудового розслідування слідчого відділу Дніпровського УП ГУНП в м. Києві до Дніпровського районного суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».
 
Установлено, що між заповідником та товариством був укладений договір на видалення зелених насаджень, які втратили здатність виконувати свої корисні, захисні, санітарно-гігієнічні, естетичні функції, є сухостійними та аварійно-небезпечними.
 
Вказаний посадовець мав забезпечити виконання робіт, але не проконтролював дії підрядника, внаслідок чого вирубали понад 1800 неушкоджених дерев.
 
Такі дії спричинили збитків на суму понад 3,6 млн гривень.
 
За наслідками проведення досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт щодо посадової особи за ч.2 ст.367 КК України (службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки).
 
Крім того, під час судового розгляду буде розглянуто цивільний позов прокурора щодо стягнення з обвинуваченого заподіяних територіальній громаді збитків.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4200