11.02.2019

Прокуратура вимагає від керівництва Київського СІЗО усунути порушення прав неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом

    

Ювенальними прокурорами столичної прокуратури із залученням фахівців проведено комплексну перевірку з питань стану додержання прав неповнолітніх, які утримуються в Державній установі «Київський слідчий ізолятор», в ході якої виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства.
 
Зокрема, виявлено численні порушення санітарних норм, правил пожежної безпеки, а також вимог нормативно-правових актів, що регулюють питання надання відповідної медичної допомоги неповнолітнім ув’язненим, що знаходяться в слідчому ізоляторі.
 
Камери, в яких утримуються неповнолітні, перебувають у неналежному санітарному стані та потребують ремонту: на стінах пліснява, наявні тріщини на стінах та стелі, застарілі та занедбані комунікації.
 
Також потребує оновлення або повної заміни матеріально-технічна база медичної частини, санітарне устаткування якої є також застарілим і подекуди вичерпано термін його дії, що тягне за собою порушення встановлених стандартів надання медичної допомоги і може спричинити погіршення стану неповнолітнього.
 
Вказані порушення стали можливими через неналежне ставлення до своїх службових обов’язків працівників слідчого ізолятора, відповідальних за ці напрямки діяльності.
 
У зв’язку з викладеним, прокуратура міста Києва вимагає від керівництва ДУ «Київський слідчий ізолятор» негайно розглянути відповідну вказівку прокурора та вжити заходів до усунення виявлених порушень.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3953