14.02.2019

У Києві до 3 років позбавлення волі засуджено водія, який у дворі житлового будинку важко травмував пішохода

    

За принципової позиції Київської місцевої прокуратури №4 до реального покарання у вигляді позбавлення волі засуджено зловмисника, який будучи позбавленим посвідчення водія, вчинив дорожньо-транспортну пригоду з тяжкими наслідками.
 
Установлено, що у 2017 році ухвалою суду обвинувачений був позбавлений права керувати транспортними засобами строком на 3 роки за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 130 КУпАП (повторне керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння).
 
Проте, незважаючи на вказане рішення, у квітні 2018 року правопорушник сів за кермо власного автомобіля та, виїхавши у подвір’я багатоповерхового будинку, скоїв наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП 43-річний потерпілий отримав складний уламковий перелом обох кісток правої гомілки, що є тяжким тілесним ушкодженням. Крім того, як з’ясувалось, водій бачив пішохода, мав змогу  уникнути ДТП, але не зробив цього.
 
На сьогодні вироком Дніпровського районного суду м. Києва чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому спричинення тяжких тілесних ушкоджень) та засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 3 роки.
 
Зазначена особа наразі перебуває під вартою.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4188