15.02.2019

Зловмисник, який вимагав у свого колишнього адвоката 30 тис. доларів США, постав перед судом

    

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №5, слідчими Оболонського  управління поліції завершено досудове розслідування відносно зловмисника, який вимагав гроші у свого колишнього адвоката.
 
Як встановлено слідством, на початку вересня 2018 року 50-річний уродженець Республіки Вірменія  вступив у змову зі своїм товаришем задля вимагання 30 тис. доларів США, які він начебто передав адвокату у період з 2012 по 2017 роки в якості оплати за надання правової допомоги. Чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі, але він звільнився умовно-достроково, відбувши 6 років покарання, тож вирішив отримати від свого захисника «компенсацію» за неякісну, на його думку, правову допомогу.
 
У разі відмови чоловіки погрожували адвокату застосувати насильство щодо нього та його близьких, а також оприлюднити компромат, який стосується його професійної діяльності.
 
Під час передачі обумовленої суми вимагачі були затримані правоохоронцями в одному із ресторанів Києва.
 
Наразі слідство у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3843