15.02.2019

У Дніпровському районі столиці спіймали зграю аферистів, які полювали на пенсіонерів

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 слідчими Дніпровського УП ГУНП у м. Києві викрито п’ятьох аферистів, які під приводом участі в акції ошукали пенсіонерку та заволоділи її коштами у сумі 6640 доларів США та 13 000 гривень.
 
Зловмисники підійшли до потерпілої просто на вулиці. Один з них, представившись представником магазину, повідомив жінці про те, що вона виграла велику знижку на побутову техніку в їхньому магазині. Використовуючи психологічний тиск на потерпілу, шахраї запропонували їй довести свою платоспроможність, продемонструвавши наявність грошових коштів для здійснення покупки.
 
Перебуваючи в квартирі пенсіонерки, шахраї відволікли її увагу і в цей час зробили підміну грошових коштів потерпілої на шматки газет, після чого втекли.
 
На даний час п’ятьох учасників злочинної схеми затримано в порядку ст. 208 КПК України та їм оголошено підозру за ч. 2 ст. 190 КК України.
 
Крім того, правоохоронці обґрунтовано підозрюють учасників злочинної групи в причетності до вчинення аналогічних злочинів на території м. Києва так и за його межами.
 
У разі, якщо ви або ваші близькі стали жертвою подібної шахрайської схеми, просимо повідомити про такі факти до чергової частини Дніпровського УП ГУНП у м. Києві за тел. (044) 559-15-37.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4464