19.02.2019

За реагування столичної прокуратури підприємство відшкодувало до бюджету 6 млн грн земельного податку

    

Столичною прокуратурою у взаємодії  зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС м. Києва забезпечено відшкодування до державного бюджету збитків у сумі  майже 6 млн. грн.
 
Установлено, головним бухгалтером приватного підприємства, яке користувалося земельною ділянкою у Голосіївському районі м. Києва, упродовж 2013-2014 років в порушення вимог Податкового кодексу України було занижено розмір земельного податку з 3% до 1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Вказані дії призвели до ненадходження до бюджету коштів на суму майже 6 млн. грн.
 
За цим фактом головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3    ст. 212 КК України, тобто в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
У ході досудового розслідування підприємство добровільно та у повному обсязі відшкодувало до бюджету вказані збитки, у зв’язку з чим до суду скеровано клопотання про звільнення підозрюваної  від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3960