27.02.2019

Зловмисниця, яка продавала українських дівчат за кордон у сексуальне рабство, постала перед судом

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 затверджено обвинувальний акт  відносно 33-річної зловмисниці, яка обманним шляхом вербувала молодих дівчат з метою їх подальшого переміщення через державний кордон до Туреччини у сексуальне рабство.
 
Слідством встановлено, що у вересні минулого року організаторка обманним шляхом завербувала та відправила до Туреччини начебто для надання ескорт послуг 23-річну дівчину, яка мала серйозні проблеми зі здоров’ям. Там її зустріли невідомі особи, примусово завезли до квартири, відібрали документи та повідомили, що вона там знаходиться з метою надання сексуальних послуг. Дізнавшись про це, потерпіла вимагала відпустити її, однак невстановлений чоловік, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, почав застосувати відносно неї насильство, шантаж, в результаті цього потерпіла протягом 15 днів за його наказами була змушена надавати сексуальні послуги.
 
Повернувшись до України, молода жінка звернулася до правоохоронних органів.
 
У жовтні 2018 року вербувальницю затримали у Києві при спробі відправлення 5 дівчат до Туреччини під виглядом надання ескорт послуг, а фактично – у сексуальне рабство.
 
На даний час обвинувальний акт відносно зловмисниці за ч. 2 ст. 149 КК України скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
За вчинене їй загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4539