01.03.2019

Київською прокуратурою спільно з ДВБ викрито групу осіб, які заволоділи нерухомістю науковця

    

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно з КМУ ДВБ НП України за результатами кропіткої роботи задокументовано та викрито групу осіб, які шляхом використання підроблених документів заволоділи нерухомістю, що належить професору фізико-математичних наук.
 
Зловмисники, скориставшись безпорадним станом літнього чоловіка викрали документи на дві його квартири у місті Києві. У подальшому правопорушники підробили правовстановлюючі документи та паспорт потерпілого, які використали під час нотаріального посвідчення договорів відчуження об’єктів нерухомості.
 
Сума збитків, завданих діями цих осіб, лише за попередніми оцінками складає понад 2 млн гривень.
 
За результатами проведених обшуків процесуальними керівниками спільно зі співробітниками КМУ ДВБ НП України затримано особу, яка безпосередньо брала участь у викраденні документів та заволодінні квартирами. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України.
 
Надалі вказана особа буде доставлена до суду для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під варту.
 
На даний час встановлюються інші епізоди злочинної діяльності цієї групи, а також особи, які можуть бути причетні до їх вчинення. Перевіряється також факт причетності співробітника поліції до вказаних оборудок.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4758