05.03.2019

Працівник банку та перекладач, які зняли з рахунку іноземця близько півмільйона гривень, отримали вирок

    

За участі Київської місцевої прокуратури №4 оголошено обвинувальний вирок двом зловмисникам, які скориставшись довірою іноземця, зняли з його банківського рахунку близько півмільйона гривень.
 
Як установлено в ході слідства, один з обвинувачених був перекладачем потерпілого, який на той час перебував у Київському СІЗО за вчинення кримінального правопорушення.
 
З метою протиправного заволодіння коштами клієнта, перекладач звернувся до банку та повідомив, що хоче зняти з рахунку іноземця кошти, необхідні для внесення застави. Незважаючи на відсутність юридичних підстав для здійснення таких фінансових операцій, касир банку за матеріальну винагороду погодилась знімати з рахунку потерпілого кошти та передавати їх перекладачу.
 
У такий спосіб з листопада 2014 року по травень 2015 року перекладач та касир незаконно заволоділи понад 420 тис. гривень, що належали іноземцю.
 
За результатами судового розгляду вину обох фігурантів у привласненні грошових коштів та підробленні документів доведено повністю. Вироком Дніпровського райсуду столиці перекладача засуджено до реального покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, його спільницю - до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком у 3 роки.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4287