06.03.2019

Договір, за яким Інститут нейрохірургії передав забудовнику землю в обмін на медичне обладнання, визнано недійсним – Прокуратура

    

За реагування органів прокуратури міста Києва визнано недійсним договір, за яким Інститут нейрохірургії імені академіка А.П. Ромаданова Академії медичних наук України передав приватному товариству 0,6 га землі  державної власності по вул. Лермонтовській у м. Києві під будівництво житлового будинку.
 
Так, у 2007 році між Інститутом та ТОВ «Експрес МС» був укладений договір інвестування, відповідно до якого Інститут передавав товариству земельну ділянку під будівництво житлового будинку з підземним паркінгом.
 
При цьому, за умовами договору, 100% загальної площі вказаного об’єкту отримує у власність товариство. У свою чергу Інститут, не отримуючи частки в об’єкті інвестування, у якості компенсації отримує від товариства медичне обладнання, а саме 6 операційних нейрохірургічних мікроскопів.
 
На момент розгляду судом справи умови вказаного договору не виконано.
 
Враховуючи викладене, Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокуратури, що спірний договір суперечить земельному та інвестиційному законодавству, а тому підлягає визнанню недійсним.
 
Рішенням суду від 04.03.2019 позов прокурора задоволено.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4113