09.03.2019

У Києві затримали групу «клофелінщиків», які маскувались під таксистів

    

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №7 працівниками Подільського УП викрито та затримано двох осіб, які грабували людей, використовуючи сильнодіючі препарати.
 
Вказані особи пересувались містом на автомобілі із "шашкою" таксі та підшуковували у громадських місцях, біля нічних розважальних закладів та ресторанів громадян, що перебували у стані алкогольного сп’яніння.
 
В ніч на 8 березня 2019 року на вулиці Кам'янській у Дарницькому районі столиці зловмисники побачили нетверезого перехожого. Посадивши чоловіка до салону автомобіля, нападники запропонували йому напій, у який непомітно додали сильнодіючий лікарський засіб "Азалептол". Надалі, скориставшись безпорадним станом потерпілого, зловмисники відібрали в нього ювелірні вироби, близько 10 тис. гривень та мобільний телефон. Пограбувавши чоловіка, нападники викинули його з салону автомобіля в районі вулиці Поліській, після чого по «гарячих слідах» були затримані працівниками поліції.
 
Затриманими виявилися двоє місцевих мешканців 27 та 37 років, один з яких раніше судимий.
 
На даний час вказаним особам оголошено підозру за ч.3 ст.187 КК України, вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
За результатами слідства вже встановлена їх причетність до ще одного аналогічного нападу, наразі відпрацьовуються інші епізоди.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4089