15.03.2019

Зловмиснику, який вчинив напад на співробітника Адміністрації Президента, оголошено про підозру

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №10 слідчими поліції оголошено підозру 25-річному громадянину Республіки Вірменія у вчиненні розбійного нападу на 46-річного місцевого мешканця.
 
Як встановлено у ході досудового слідства, 13 березня приблизно о 23 годині 50 хвилин, перебуваючи на вул. Багговутівській у Києві, підозрюваний разом із ще одним зловмисником, особа якого на даний час встановлюється, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння помітили раніше незнайомого їм чоловіка та вирішили вчинити на нього напад з метою заволодіння його особистим майном.
 
Зловмисники нанесли потерпілому не менше чотирьох ударів в область голови, внаслідок чого чоловік впав на землю. Після цього заволоділи його особистими речами, а саме мобільним телефоном та банківською карткою, і втекли з місця вчинення злочину.
 
Тіло потерпілого зранку 14 березня виявили перехожі.
 
Загиблим чоловіком виявився співробітник Адміністрації Президента.
 
За попередніми даними смерть чоловіка настала внаслідок хронічної ішемічної хвороби серця. Однак остаточно причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи.
 
На даний час одного із нападників затримано в порядку статті 208 КПК України та йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу). У підозрюваного вилучили речовий доказ - мобільний телефон потерпілого.
 
Наразі готується клопотання суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Також вживаються заходи щодо встановлення особи другого нападника та його затримання.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4064