15.03.2019

Рішення суду за позовом прокуратури Києва щодо повернення до державної власності Хлібного елеватора вартістю 60 млн гривень залишено без змін

    

Постановлене за позовом прокуратури міста Києва рішення суду про повернення у державну власність незаконно відчуженого цілісного майнового комплексу «Хлібна база № 78»  площею майже 10 тис. кв м та вартістю понад 60 млн гривень залишено без змін судом апеляційної інстанції.
 
Як повідомлялося, вказаний цілісний майновий комплекс, розташований у с. Злинка Маловисківського району Кіровоградської області, є об’єктом державної власності, що не підлягає приватизації та корпоратизації у зв’язку з його загальнодержавним значенням.
 
Однак, як установлено органами прокуратури, виконавчий комітет Злинської сільської ради злісно порушивши норми закону, прийняв рішення про зміну форми власності об’єкта з державної у приватну та оформив право власності на комплекс будівель Хлібної бази за Публічним акціонерним товариством.
 
Надалі на підставі недостовірного документу вказане майно перейшло у власність іншого товариства.
 
06.11.2018 року прокуратура міста Києва у суді першої інстанції домоглась повернення у державну власність зазначеного комплексу.
 
Вказане судове рішення було оскаржено Публічним акціонерним товариством до Центрального апеляційного господарського суду.
 
Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури, відхилив апеляційну скаргу та залишив рішення суду першої інстанції без змін.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4310