18.03.2019

Начальнику управління освіти Деснянської РДА оголошено підозру у зловживаннях при закупівлі обладнання для дитячих садків на суму понад 1,2 млн гривень

    

Прокуратурою міста 18.03.2019 повідомлено про підозру начальнику Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, яку викрито на зловживанні службовими повноваженнями, що потягнуло збитків державі на суму понад 1,2 млн гривень. 
 
Встановлено, що вказана посадова особа, діючи в інтересах приватної фірми, в порушення вимог п. 4 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі» прийняла від комерційного товариства обладнання, яке не відповідає вимогам, поставленим у тендері для обладнання харчоблоків дошкільних закладів Деснянського району.
 
Внаслідок допущених порушень державі завдано збитки на суму понад 1,2 млн. грн.
 
Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2. cт. 364 KK України – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, покарання за яке передбачає до 6 років позбавлення волі. 
 
Наразі готується клопотання про обрання посадовій особі запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування вказаного кримінального провадження розпочато за матеріалами ОВЕЗ ОУ ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС у місті Києві та здійснюється слідчими СУ ГУ НП в м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4492