20.03.2019

Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно 4 посадових осіб КП «Київтранспарксервіс», викритих у системній корупції

   

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 4 службових осіб Комунального підприємства «Київтранспарксервіс», які у складі злочинної групи організували схему системного вимагання та отримання від підприємців неправомірної вигоди за розміщення паркувальних майданчиків.
 
Як повідомлялося, вказану злочинну групу викрили у листопаді минулого року у  ході спільної операції прокуратури міста Києва, УЗЕ у місті Києві ДЗЕ НП України та СУ ГУ НП України в м. Києві.
 
Організатором злочинного угруповання виявився головний спеціаліст відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків КП «Київтранспарксервіс», який залучив до корупційної схеми ще двох начальників відділів та головного спеціаліста «Київтранспарксервіс».
 
За оформлення документів та укладання договору на розміщення одного паркувального майданчику учасники злочинної групи вимагали від підприємців від 500 до 700 доларів США.
 
09.11.2018 під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі 33 600 грн затримали головного спеціаліста відділу КП «Київтранспарксервіс». У подальшому в порядку ст. 208 КПК України затримали ще трьох учасників злочинної групи, у тому числі організатора. Одного з фігурантів затримали в столичному аеропорту після повернення з закордонної поїздки, інших - на території столиці.
 
Наразі обвинувальний акт відносно посадових осіб КП «Київтранспарксервіс» за ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Слідчі дії з викриття фігурантів проводилися за сприяння Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3831