21.03.2019

У Києві ліквідовано потужну нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та вилучено партію психотропних речовин вартістю 7 млн грн (ФОТО)

    

Завдяки спільній скоординованій роботі Київської місцевої прокуратури №7, Подільського УП ГУНП у м. Києві та ГУ БКОЗ СБ України припинено діяльність потужної нарколабораторії з виготовлення психотропних речовин, що приносила мільйонні прибутки її організаторам.
 
Так, у ході проведення обшуку в лабораторії, розташованій у приватному будинку на території міста Києва, правоохоронці вилучили понад 10 кг особливо небезпечної психотропної речовини PVP, близько 4 кг психотропної речовини амфетамін, прекурсор фенілнітропропен в особливо великих розмірах, а також обладнання для виготовлення психотропних речовин.
 
За цінами "чорного" ринку вартість вилучених речовин та прекурсорів при реалізації оптом становить близько 7 млн гривень. Роздрібна ж ціна вказаних речовин сягає 20 млн гривень.
 
На даний час у порядку ст. 208 КПК України затримано трьох осіб безпосередньо під час вчинення злочину. Усі троє мешканці столиці віком від 25 до 35 років.
 
Вирішується питання щодо повідомлення зазначеним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та обрання міри запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 4176