26.03.2019

Директора приватної фірми викрито у привласненні понад 6 млн гривень державних коштів, виділених на закупівлю медичного обладнання

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим СУ ГУ НП у м. Києві оголошено підозру директору ТОВ «Інмед Україна» за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах.
 
Установлено, що директор підприємства, яке є постачальником медичного обладнання, в порушення вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби», при реалізації інтервенційних ангіографічних систем необґрунтовано завищив націнку на цей товар, чим спричинив державі збитки на суму понад 6 млн гривень.
 
В межах слідства у приміщеннях товариства проведено обшуки, під час яких вилучено оригінали фінансово-господарських документів щодо придбання та реалізації медичного обладнання.
 
На даний час директору ТОВ «Інмед Україна» повідомлено про підозру за ч. 5 ст.191 КК України та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за оперативного супроводження Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4016