29.03.2019

У Києві до 14 та 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено трьох зловмисників за вчинення розбійних нападів та умисного вбивства.

    

За принципової позиції прокуратури міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок трьом особам, які вчинили розбійні напади на підприємців в Черкаській області та місті Києві.
 
Обидва злочини вчинено в жовтні 2018 року. Першою жертвою зловмисників став лікар-стоматолог з міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Під приводом отримання медичної допомоги зловмисники, проникнувши до кабінету лікаря, жорстоко побивши останнього та заволоділи грошовими коштами в розмірі 20 тис. гривень, втекли з місця події, залишили чоловіка непритомним. 
 
Наступною жертвою зловмисників став один із приватний підприємець міста Києва. Дізнавшись, що останній вдома зберігає цінності, ретельно спланувавши злочин, проникли до квартири потерпілого. Після багатогодинних знущань на чоловіком, який отримав тілесні ушкодження несумісні з життям, зловмисники заволоділи грошовими коштами та іншими цінними речами на загальну суму понад 30 тис. гривень.
 
Завдяки належному процесуальному керівництву, а також принциповій позиції прокурорів прокуратури міста Києва під час підтримання публічного обвинувачення в суді, доведено вину обвинувачених і вироком колегії суддів Оболонськкого районного суду міста Києва двох зловмисників засуджено до позбавлення волі строком на 14 років із конфіскацією всього належного майна, ще одного зловмисника, який координував діями учасників групи за допомогою мобільного телефону, відбуваючи покарання за попередні злочини у виправній колонії на території Вінницької області, засуджено до позбавлення волі строком на 9 років і 1 місяць із конфіскацією всього належного майна.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3507