30.03.2019

Прокуратура наполягає на поверненні громаді одного з найбільших енергопостачальних об’єктів м. Києва вартістю 17 млн гривень

    

Київська місцева прокуратура № 6 звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом про скасування права власності на комунальне майно та визнання недійсним договору купівлі-продажу нежитлової будівлі - насосної станції № 4 площею близько 3 тис. кв. м., розташованої на Печерську.
 
Вказана насосна станція є одним з найбільших енергопостачальних об’єктів м. Києва, що забезпечує теплопостачання 1176 споживачів, серед яких 9 шкіл, 10 дитячих садків, 18 лікувальних закладів, 261 житловий будинок та 878 інших споживачів центральної частини міста, в тому числі ряд державних установ.
 
Згідно з матеріалами прокуратури та ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, незважаючи на наявність заборон щодо реєстрації права власності на магістральні теплові мережі, акціонерне товариство здійснило незаконну реєстрацію за собою права власності на вказане майно, після чого перепродало його іншому суб’єкту господарювання за 17 млн грн.
 
Зважаючи на викладене, Київська місцева прокуратура №6 через суд наполягає на негайному поверненні енергопостачального об’єкту у власність столичної громади. Крім того, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3425