03.04.2019

Київська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо керівника реабілітаційного центру за фактом заволодіння 5,6 млн гривень, виділених на реабілітацію учасників АТО

    

Київською місцевою прокуратурою №7 направлено до суду обвинувальний акт щодо керівника реабілітаційної установи, розташованої на території Одеської області, за обвинуваченням у заволодінні державними коштами, виділеними на психологічну реабілітацію ветеранів та воїнів АТО.  
 
Як установлено у ході досудового слідства, в межах державної програми з надання психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції майже 1300 ветеранів та бійців АТО мали пройти курс психологічної реабілітації у згаданій реабілітаційній установі.
 
Фактично вказані послуги учасникам бойових дій надані не були. Разом з тим керівник закладу надав до державних органів неправдиві відомості про виконання державної програми та протиправно заволодів державними коштами на суму понад 5,6 млн гривень.
 
Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 (заволодіння шляхом обману чужим майном в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Зважаючи на те, що вказаний фігурант одночасно є депутатом однієї із селищних рад, підозру йому підписав прокурор міста Києва.
 
Крім того, місцевою прокуратурою в межах кримінального провадження заявлено позов про стягнення з керівника центру всієї суми завданих збитків.
 
Як вже раніше повідомлялося, органами столичної прокуратури упродовж 2017-2018 років за фактами привласнення та розтрати коштів, виділених на лікування та реабілітацію учасників АТО, оголошено підозри керівникам 8 реабілітаційних центрів, розташованих в Харківській, Тернопільській, Волинській та Київській областях. Загальна сума збитків, спричинених їх діями, складає майже 10 млн гривень.
 
Обвинувальні акти відносно керівників усіх згаданих реабілітаційних центрів скеровані до суду.  
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3602