04.04.2019

Прокуратура Києва відстояла в апеляції право держави на будівлю вартістю 117 млн гривень

    

Постановлене за позовом прокуратури м. Києва рішення суду, яким поновлено право власності держави на групу приміщень нежитлового будинку площею понад 4 тис. кв. м та вартістю майже 117 млн. грн. по вул. Івана Гонти у м. Києві, залишено без змін судом апеляційної інстанції.
 
Прокуратурою м. Києва виявлено факт незаконного відчуження з власності держави зазначених приміщень, які були закріплені на праві господарського відання за Державним підприємством «Київкомунекологія» та не підлягали приватизації.
 
Тривалий час цим майном користувалось Державне підприємство спеціалізованих ремонтно-будівельних та монтажно-налагоджувальних робіт «Київкомунекологія». Проте, у 2017 році, незважаючи на встановлену заборону на відчуження цього об’єкту, право власності на вищевказані приміщення було зареєстровано за приватним підприємством «Дартс» на підставі договору купівлі-продажу від 10.11.2003.
 
Водночас прокуратурою м. Києва встановлено, що Фонд державного майна України згоду на відчуження вказаних приміщень не надавав, аукціон з продажу цього майна не проводився, а договір купівлі-продажу від 10.11.2003 взагалі не укладався.
 
Рішенням господарського суду м. Києва від 09.10.2018 позов прокурора задоволено у повному обсязі.
 
Надалі постановою Північного апеляційного господарського суду від 28.03.2019 апеляційну скаргу приватного підприємства залишено без задоволення, а зазначене рішення суду першої інстанції – без змін.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4297