05.04.2019

У Києві засудили вбивць самотніх літніх жінок

    

За участі Київської місцевої прокуратури № 8 Святошинський районний суд м. Києва оголосив обвинувальний вирок 36-річному чоловіку та 33-річній жінці за скоєння ряду особливо тяжких злочинів, у тому числі двох умисних вбивств.
 
Жертвами усіх злочинів ставали самотні літні жінки віком від 72 до 81 років.
Двоє з потерпілих шукали роботу через оголошення в інтернеті. Згідно розробленого плану, зловмисники представлялися жінкам подружньою парою та пропонували їм роботу нянею для дитини.
 
У подальшому під надуманим приводом призначали зустріч у безлюдній  місцевості та грабували, при цьому навіть не нехтуючи спробами виривання золотих коронок у потерпілих.
 
Продовжуючи свою злочинну діяльність, зловмисники обрали у якості жертви жінку похилого віку серед осіб, що здають в оренду кімнати на Залізничному вокзалі міста Києва.
 
Представляючись подружжям, винайняли у 81-річної пенсіонерки кімнату, після чого вночі вчинили її вбивство і заволоділи майном, грошовими коштами і коштовностями.
 
Ще однією жертвою зловмисників стала 78-річна жінка, яку зловмисники
холоднокровно задушили з метою заволодіння цінностями та грошовими коштами.
 
За результатами судового розгляду з урахуванням принципової позиції публічного обвинувача районний суд визнав зловмисників винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 187, ч. 4 ст. 187, п.п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України та призначив чоловіку покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, а жінці - у виді 14 років позбавлення волі також з конфіскацією. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3830