08.04.2019

Валютних шахраїв, які ошукали людей на 2,7 млн грн, відправили за ґрати

    

Прокуратура міста Києва у суді домоглась призначення реального покарання для двох шахраїв, які через фіктивні пункти обміну валют заволодівали коштами громадян.
 
Зловмисники брали в оренду приміщення, що мали запасний вихід, облаштовували їх під пункти обміну валют, після чого розміщували в інтернеті оголошення про купівлю та продаж іноземної валюти по завищеному курсу.
 
Отримавши від клієнта гроші, «касир», згідно розподіленої ролі, за допомогою кнопки магнітних замків блокував вхідні двері, тим самим позбавивши потерпілих можливості вийти з приміщення. А сам у цей час зникав з місця вчинення злочину разом із грошима.
 
У такий спосіб двоє зловмисників у період з липня по серпень 2017 року заволоділи грошовими коштами потерпілих в розмірі близько 2,7 млн гривень.
 
Дарницький районний суд міста Києва підтримав позицію прокурора та визнав обох обвинувачених винними у цих злочинах та призначив одному з них покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншому - у виді 5 років позбавлення волі.
 
Після проголошення вироку вказаних осіб взяли під варту у залі суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3541