10.04.2019

Група аферистів, які ошукали жертв на майже 500 тисяч гривень, постали перед судом

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 слідчими Дніпровського УП ГУНП у м. Києві завершено слідство відносно п’ятьох аферистів, які під приводом участі в акції ошукали чотирьох пенсіонерок на загальну суму майже в півмільйона гривень.
 
Зловмисники ошукували жертв за відпрацьованою схемою. Один з них, представившись представником магазину, повідомляв пенсіонеркам про те, що вони виграли велику знижку на побутову техніку в їхньому магазині. Використовуючи психологічний тиск на потерпілих, шахраї пропонували їм довести свою платоспроможність, продемонструвавши наявність грошових коштів для здійснення покупки.
 
У подальшому за місцем мешкання потерпілих шахраї відволікали їх увагу, після чого здійснювали підміну грошових коштів на шматки від газет.
 
На даний час слідство відносно зловмисників завершено, обвинувальний акт щодо п’ятьох  фігурантів за ч. 2 ст. 190 скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Зауважимо, що саме завдяки повідомленням громадян, які після публікації про затримання шахраїв звернулися із заявами до правоохоронних органів, були викриті усі злочинні епізоди цієї групи на території міста Києва.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3356