15.04.2019

Затримано підозрюваних у вбивстві столичного ювеліра (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури м. Києва розкрито вбивство столичного підприємця, який займався дорогоцінними металами, вчинене 5 березня на вулиці Флоренції в Дніпровському районі столиці.
 
Так, за підозрою у скоєнні злочину, вчиненого з корисливих мотивів, працівниками карного розшуку столичної поліції за підтримки бійців КОРДу затримано трьох чоловіків, двоє з яких є колишніми працівниками правоохоронних органів СБУ і Національної поліції та один раніше судимий. 
 
Викриття зловмисників відбулося під час їх підготовки до ще одного нападу.
 
У суботу, 13 квітня, за місцем мешкання підозрюваних правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили пістолет, глушник до нього, боєприпаси, гранати, балаклави, рації та інші речові докази.
 
Крім того, у ході обшуків виявлено та  вилучено картину, яка за попередніми даними може бути викраденою з музею в м. Нансі у Франції роботою Поля Синьяка вартістю 1,5 млн доларів США.
 
На даний час затриманим оголошено підозру за п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115КК України та ч .1 ст. 14  п.п. 1, 5, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України. Вирішується питання щодо обрання останнім запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.
 
Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі чи довічне ув’язнення.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3761