22.04.2019

У Києві до 14 років позбавлення волі засуджено чоловіка за розбій та вбивство людини

    

За підтримання обвинувачення Київською місцевою прокуратурою №10 до 14 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який з метою пограбування позбавив життя потерпілого.
 
Злочин стався у вересні 2015 року біля площі Перемоги у Києві.
 
Обвинувачений, перебуваючи разом з особою, матеріали відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, побачив  на вулиці перехожого. Упевнившись, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння, зловмисники вирішили його пограбувати.
 
Молодики запропонували чоловіку провести його додому, на що останній погодився. Опинившись у безлюдному місці, нападники обступили потерпілого з двох сторін, після чого обвинувачений ножицями наніс чоловіку один потужний удар в шию. Від отриманої травми потерпілий помер на місці. Зловмисники забрали  його особисті речі та втекли з місця події.
 
За результатами судового розгляду 31-річного обвинуваченого, який раніше вже був засуджений за насильницький злочин, визнано винним у розбійному нападі та умисному вбивстві. Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 
Крім того, суд стягнув з обвинуваченого 300 тис гривень моральної шкоди на користь потерпілої сторони.
 
Заходи з метою встановлення та притягнення до відповідальності співучасника злочину тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3105