22.04.2019

Повідомлено про підозру виконробу, з вини якого робітник впав з висоти 25 поверху

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 повідомлено про підозру виконробу будівельної компанії за фактом загибелі робітника внаслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.
 
Трагедія сталася у лютому 2018 року на одному з будівельних майданчиків житлового комплексу у Дніпровському районі м. Києва.
 
Виконроб, залучивши до робіт некомпетентного виконавця, доручив останньому за допомогою рації керувати діями кранівника під час розвантаження цегли. Коли піддон з цеглою перебував на виносній площадці 25 поверху, а стропи, за допомогою яких здійснювались роботи, знаходились на підлозі, останній надав команду кранівнику підняти кран.
 
У цей час інший робітник вступив ногою в петлю стропи, яка підняла його над захисною огорожею. Втративши рівновагу, чоловік перекинувся за межі огорожі та впав донизу з висоти 25 поверху. Внаслідок падіння робітник загинув.
 
За результатами слідства виконробу повідомлено про підозру за ч.2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, особою яка зобов’язана їх дотримуватись, що призвело до загибелі людини). На даний час вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3161