25.04.2019

Водія «Ауді», який підозрюється у смертельній ДТП на площі Перемоги, залишили під вартою

    

У четвер, 25 квітня 2019 року, Київський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу Шевченківського районного суду, який продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою водію «Ауді», підозрюваному у скоєні масштабної ДТП на площі Перемоги у Києві.
 
Сторона захисту просила суд скасувати відповідну ухвалу та обрати підозрюваному новий запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.
 
У свою чергу сторона обвинувачення категорично заперечувала проти задоволення скарги. Прокурор також зазначила, що згідно з актом медичного огляду, підозрюваний у момент ДТП перебував у стані наркотичного сп’яніння (в його сечі виявили 3 види наркотиків).
 
За результатом судового розгляду, який проходив у режимі відеоконференції, колегія суддів Київського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури та відмовила у задоволенні скарги. Підозрюваного залишено під вартою.
 
Нагадаємо, 31 січня 2019 року водія «Ауді» спричинив смертельну аварію на площі Перемоги, зіткнувшись із 5 автомобілями. Внаслідок ДТП одна людина загинула.
 
Водію повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особати, які керують транспортними засобами») Кримінального кодексу України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3328