26.04.2019

Прокуратура повідомила про підозру підрядникам, які розікрали понад 2,1 млн грн на ремонті дитячого садка

    

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно із СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві та ГУ СБУ у місті Києві та Київській області викрито на розкраданні державних коштів та службовому підробленні колишнього директора приватного підприємства та службову особу, яка здійснювала технічний нагляд при здійсненні будівельних робіт на об'єкті соціальної інфраструктури у Печерському районі м. Києва.
 
Встановлено, що у 2015 році посадові особи Управління  житлово-комунального господарства та будівництва уклали з підприємством–підрядником договір на проведення робіт з капітального ремонту дошкільного навчального закладу, розташованого на території Печерського району міста Києва.
 
У подальшому на підставі затверджених актів виконаних робіт  Управління перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 10 млн гривень бюджетних коштів. Однак, як встановлено слідством, підрядником не були виконані роботи на загальну суму понад 2, 1 млн грн, що підтверджується висновками експертиз.
 
Дії службовців кваліфіковано за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), санкція якої передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
На даний час вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу та пред’явлення цивільного позову про відшкодування завданих збитків.
 
Крім цього, нагадуємо, що за вказаним фактом у 2017 році до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в м. Києві державної адміністрації за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки), який на даний час розглядається судом.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3326