02.05.2019

Мінеру Володимирського собору оголошено підозру та обрано запобіжний захід

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №3 оголошено підозру чоловікові, який здійснив неправдиве повідомлення  про мінування Володимирського собору та інших культових споруд.
 
Так, вранці 27 квітня на спецлінію «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування Володимирського кафедрального собору, розташованого на бул. Т. Шевченка, а також храмів, церков та синагоги міста.
 
За результатами огляду зазначених споруд фахівцями вибухотехнічної, пожежотехнічної та кінологічної служб вибухових пристроїв, а також вибухових та отруйних речовин не виявлено.
 
За підозрою у неправдивому повідомленні про замінування поліцейські затримали 35-річного місцевого мешканця, раніше судимого за вчинення аналогічного злочину.
 
На сьогодні зловмиснику оголошено підозру за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України та судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання у спеціалізованому медичному закладі на час досудового слідства.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3231