03.05.2019

Чиновниця ВФСТ «Колос» відповідатиме перед судом за незаконне відчуження бази на Закарпатті

    

Київська місцева прокуратура №4 направила до суду обвинувальний акт відносно першого заступника керівника Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України, яка незаконно та за безцінь продала майно оздоровчого закладу на Закарпатті.
 
Установлено, що підозрювана разом із довіреною особою, використовуючи підроблений протокол Президії товариства, здійснила незаконне відчуження санаторно-оздоровчого закладу Ясінянської учбово-спортивної бази «Тиса», яка знаходиться в Рахівському районі Закарпатської області за оціночною вартістю у 445 тис. гривень.
 
Внаслідок таких дій майно вибуло із законного володіння товариства, чим завдано шкоду на суму понад 9 мільйонів гривень.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 366 КК України (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинили тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) скеровано до Дніпровського районного суду в м. Києві для розгляду по суті.
 
Крім того, за клопотанням органу досудового розслідування на незаконно відчужене майно накладено арешт, а товариством заявлено позов про відшкодування завданої шкоди.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3428