03.05.2019

Затримано зловмисника, який обікрав храм Святого Великомученика Георгія Побідоносця у Києві

    

Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру  чоловіку, який обікрав приміщення храму "Святого Великомученика Георгія Побідоносця» на Оболоні.
 
Встановлено, що 14.03.2019 року близько дев’ятої години вечора злочинець проник у храм через вікно та викрав із церковної ювелірної лавки 25 срібних ланцюжків, 30 срібних хрестиків, 2 срібні ложки, 20 срібних кілець, 10 святих образів, 10 золотих хрестиків, грошові кошти в сумі 400 грн., та дві Богослуживі книги «Євангеліє». Загальна сума викраденого майна склала 33 тисячі гривень.
 
Зловмисником виявився 37-річний киянин, раніше неодноразово судимий за аналогічні злочини. Того дня чоловік перебував на службі в храмі та детально роздивившись, де знаходяться ювелірні вироби та грошові кошти, вирішив їх викрасти.
 
Чоловіка затримали на території м. Фастів при спробі збути викрадене церковне майно.
 
На даний час затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчиненого повторно, поєднана із проникненням у інше приміщення). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
За вчинене зловмиснику загрожує від 3 до 6 років з позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 3367