06.05.2019

У Києві до 15 років позбавлення волі засудили зловмисника за сексуальне насильство над двома неповнолітніми дітьми

    

За принципової позиції Київської місцевої прокуратури №7 до 15 років позбавлення волі засуджено педофіла, який вчиняв насильницькі дії сексуального характеру відносно двох неповнолітніх дітей.
 
Зловмисник, проживаючи в цивільному шлюбі з жінкою та її двома дітьми, користуючись перебуванням матері на роботі та її довірою до нього, неодноразово ґвалтував 15-річну дівчинку та її 2-річного брата. Інкриміновані кримінальні правопорушення злочинець вчиняв з застосуванням насильства та з погрозами отруїти матір дітей.
 
Одним з вагомих доказів цих злочинів стали результати комплексних судово-психологічних експертиз потерпілих.
 
За результатом судового розгляду Подільським районним судом міста Києва підтримано позицію прокурора, визнано чоловіка винним в інкримінованих злочинах та засуджено до максимального покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
 
Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки); ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом, що спричинило особливо тяжкі наслідки), ч. 1 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку), ч. 2 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо малолітнього).
 
До вступу вироку у законну силу суд залишив обвинуваченого під вартою.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3639