06.05.2019

Правоохоронці ліквідували наркоорганізацію, до складу якої входило 9 Українців та 2 громадян Йорданії

    

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №9 слідчими СВ Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві при оперативному супроводженні працівників СБУ виявлено та ліквідовано діяльність міжнародного злочинного угруповання, яке займалося виробництвом та збутом наркотичних засобів на території декількох регіонів України.
 
Так, упродовж квітня 2019 року за результатами низки гласних та негласних слідчих дій, викрито скоординовану групу з 11 осіб, котрі згідно розподілених ролей займались вирощуванням, пересиланням та збутом канабісу у особливо великих розмірах.
 
Виробництво наркотиків здійснювалося на території Черкаської та Кіровоградської областей за місцем мешкання фігурантів. Надалі за допомогою поштових операторів наркотичні речовини пересилалися до столиці іншим учасникам угрупування.
 
Так,  у ході документування злочину зафіксовано факт пересилання поштою 5 кг канабісу, а також декілька фактів збуту наркотичних засобів з рук в руки.
 
Під час обшуків правоохоронці вилучили у помешканнях зловмисників 65 кг канабісу, 15 кг насіння коноплі, 76 кущів нарковмісних рослин, психотропні речовини, а також незареєстровану вогнепальну зброю, банківські картки, грошові кошти та інші речові докази.
 
Під час затримання деякі з учасників угруповання чинили активний опір правоохоронцям, намагаючись втекти через вікно та застосовуючи спеціальні засоби.
 
На даний час 11 фігурантам оголошено про підозру ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, 6 – цілодобовий арешт. Щодо ще двох – триває судових розгляд.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2795