10.05.2019

У Києві судитимуть групу осіб за виготовлення та збут у промислових масштабах підробленої оливкової олії

    

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №9 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно учасників злочинної групи, які займалися виготовленням та збутом у промислових масштабах підробленої оливкової олії під виглядом різних торгівельних брендів.
 
Так, троє осіб, зорганізувавшись в злочинну групу, орендували на території міста Києва складське приміщення, де з низькоякісної соняшникової олії утворювали «оливкову» олію та розливали її  у металеву тару, марковану під відомі та вигадані бренди. У подальшому суміш під виглядом оливкової олії збували на території України в оптових масштабах.
 
За результатами проведених експертиз встановлено, що вилучена продукція за перевіреними показниками до оливкової олії не відноситься та не відповідає вимогам ДСТУ, що в свою чергу свідчить про її небезпеку для споживачів.
 
В межах слідства слідчими СВ Солом’янського управління поліції за оперативного супроводження УЗЕ у місті Києві ДЗЕ НП України виявлений цех з виготовлення та розливу контрафактної оливкової олії. Згідно вилученої фінансової документації, зловмисники встигли реалізувати контрафакту на майже 2,5 млн гривень.
 
На даний час обвинувальний акт за обвинуваченням 3 осіб у вчиненні злочину, передбаченому ч.3 ст.28, ст.227 (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції) КК України, скеровано до Дніпровського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3266