11.05.2019

Прокуратура завершила досудове розслідування щодо учасників злочинної групи, які збували стероїди через «Facebook» (ФОТО)

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом виготовлення та збуту сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах організованою злочинною групою.
 
Встановлено, що упродовж 2017-2018 років учасники злочинної групи, до складу якої входило 3 осіб, на території міста Києва та Київської області за допомогою спеціального обладнання виготовляли та через соціальну мережу «Facebook» розповсюджували виготовлену продукцію, яка у своєму складі містила сильнодіючі лікарські засоби із групи анаболічних стероїдів - «метандієнон» та «нандролон».
 
За вказаний період зловмисники отримали незаконний прибуток у сумі понад 2 млн. грн.
 
В ході обшуків у учасників злочинної групи вилучено понад 95 тисяч флаконів для готової продукції, 90 флаконів з рідинами, які містять у своєму складі сильнодіючі лікарські засоби «нандролон» та «метандієнон» та спеціальне обладнання для їх виготовлення.
 
На даний час учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України.
 
Після ознайомлення стороною захисту з матеріалами слідства, обвинувальні акти відносно причетних осіб буде направлено до суду для розгляду по суті. За вчинене їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3003