14.05.2019

У Києві до 10 років позбавлення волі засуджено зловмисника, який вчинив зухвалий розбійний напад на громадянина Сполучених Штатів Америки

    

За принципової позиції Київської місцевої прокуратури №10 оголошено обвинувальний вирок 37-річному чоловіку, який разом зі своїм товаришем вчинив розбійний напад на громадянина Сполучених Штатів Америки.
 
Так, у грудні 2017 року зловмисники домовились про вчинення нападу на іноземця, з яким один з них познайомився напередодні. Під час надання потерпілому послуг таксі під надуманим приводом один з нападників впустив в салон автомобіля свого спільника. Перебуваючи в автомобілі, чоловіки вчинили напад на громадянина США, зв’язали його, завдали ножових поранень та відібрали понад 7 тис гривень, банківські картки та два мобільних телефона.
 
Не задовольнившись здобиччю та продовжуючи незаконно утримувати важко пораненого чоловіка, зловмисники на автомобілі попрямували до найближчих банкоматів, де намагалися зняти гроші з його банківських карток.
 
Життя потерпілому врятували працівники патрульної поліції, які випадково опинилися неподалік та затримали одного із зловмисників на місці події.
 
Вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 13.05.2019 37-річного обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187 КК України та засуджено до покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Його спільника у подальшому було також затримано правоохоронцями. Наразі обвинувальний акт теж перебуває на розгляді у суді.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2870