15.05.2019

Викрито та припинено діяльність організованої злочинної групи, яка проводила злочинну діяльність на території міста Києва та Київської області по заволодінню нерухомим майном громадян

    

Прокуратурою міста Києва спільно із слідчими СУ ГУ Національної поліції у м. Києві, за матеріалами та оперативного супроводження Головного управління СБУ у місті Києві та Київській області викрито організовану злочинну групу, яка проводила діяльність на території міста Києва та Київської області по заволодінню нерухомим майном громадян.
 
Так, 14.05.2019 правоохоронними органами столиці затримано членів організованої злочинної групи, якими було налагоджено незаконний механізм, що полягав у підшукуванні житлових приміщень - об’єктів нерухомого майна, яке перебувало у занедбаному стані або в яких тривалий час відсутні мешканці
 
Надалі, отримавши інформацію щодо власників приміщень, їх родинні зав’язки, з метою підробки документів на право власності на об’єкти нерухомого майна, зловмисники здійснювали процедуру перереєстрації прав власності на об’єкти нерухомого приватного майна на підставних осіб.
 
Внаслідок документування злочинної діяльності вказаної організованої злочинної групи встановлено, що її членами протягом 2018 та 2019 років проведено незаконну перереєстрацію прав власності на 5 об’єктів нерухомого майна.
 
За результатами розслідування 14.05.2019 затримано 6 осіб – членів організованої злочинної групи, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України. Інші особи, причетні до вчинення вказаних злочинів та об’єкти нерухомості, якими заволоділи шахраї, на даний час встановлюються.
 
Крім того, до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3353