17.05.2019

Затримано групу рецидивістів, які майже 2 роки обчищали склади у Києві

     

Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва працівниками Солом’янського УП, відділу протидії груповій злочинності УКР та СУ ГУНП у м. Києві, на «гарячому» затримано злочинну групу, учасники якої вчиняли крадіжки майна з складських приміщень, офісів та магазинів на території м. Києва.
 
Злочинне угруповання діяло упродовж тривалого часу та мало чітку ієрархічну систему з розподілом ролей.
 
Організатором злочинної групи виявився 35-річний уродженець Одеської області, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, поєднаних з проникненням у житло чи інші приміщення. Ще двоє осіб  - громадяни Грузії, 1983 та 1984 р.н., теж раніше судимі, виступали співорганізаторами  злочинів, інші - виконавцями.
 
Викрити та затримати злодіїв вдалося безпосередньо після вчинення ними чергової крадіжки.
 
В ніч на 14 травня учасники злочинної групи таємно проникли на закриту охоронювану територію складських приміщень на вул. Бутлерова у Києві. За допомогою підготовлених знарядь знесли замки та викрали з приміщень 1,3 тони горіхів у коробках на загальну суму близько 340 тис. гривень.
 
Після цього зловмисники завантажили викрадене до салону автомобіля та намагалися втекти, однак були виявлені та затримані працівниками поліції.
На даний час 5 затриманим оголошено підозру ч. 4 ст. 185 КК України.
 
За рішенням суду чотирьох із затриманих взято під варту, одного (несудимого) - під домашній арешт.
 
Учасники вказаної групи перевіряються на причетність до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території столиці.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3284