20.05.2019

Київська прокуратура спільно з Нацполіцією викрила злочинне угрупування, яке під виглядом працевлаштування в країнах Європи ошукало громадян на 500 тис. гривень

     

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №4 слідчими СВ Дніпровського УП ГУНП у місті Києві та Департаментом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми НП України 20.05.2019 проведено низку санкціонованих обшуків, за результатами яких припинено діяльність злочинного угрупування, учасники якого шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян під приводом працевлаштування в країнах Європи.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що організували зазначену протиправну діяльність 5 мешканців міста Києва, а сама діяльність відбувалась на території Дніпровського та Солом`янського  районів міста Києва.
 
Згідно з матеріалами слідства, з березня 2018 року вказані особи почали пропонувати громадянам послуги з працевлаштування у країнах скандинавського регіону.  Проте, після отримання авансового платежу жодних дій, направлених на реальне працевлаштування не вчиняли, а через місяць припиняли свою роботу та переїжджали до іншого офісу, де розпочинали «роботу» заново.
 
На даний момент у кримінальному провадженні визнано потерпілими 55 громадян. Сума заподіяної їм шкоди складає понад 500 тис. грн.
 
Крім того, під час проведення слідчих дій у черговому «офісі» зловмисників правоохоронці попередили заволодіння грошовими коштами ще трьох потерпілих.
 
На даний час 5 осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм готується повідомлення про підозру за ч.4 ст.190 КК України, а також клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Органами слідства вживаються заходи, направлені на встановлення всіх постраждалих від протиправних дій «шахраїв».
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 2923