22.05.2019

Повідомлено про підозру лікарю приватної клініки, у якій після ліпосакції померла пацієнтка

    

Київською місцевою прокуратурою № 6 повідомлено про підозру хірургу приватної клініки косметичної хірургії, халатне ставлення до професії якого призвело до смерті пацієнтки.
 
Смертельна операція була проведена в приватній клініці косметичної хірургії, розташованій у Печерському районі міста Києва у лютому 2017 року. Проте вирішити питання про наявність чи відсутність складу злочину у діях медичних працівників, які займались оперативним втручанням, не представлялось можливим через тривале проведення необхідних судово-медичних експертиз.
 
Отримавши висновок комісійної експертизи, який підтвердив результати первинного дослідження установлено, що між оперативним втручанням, проведеним лікарем-хірургом у приватній клініці і настанням смерті 42-річної пацієнтки є причинно-наслідковий зв'язок та наявний дефект у наданні медичної допомоги у післяопераційному періоді.
 
Враховуючи вказані обставини, хірургу інкриміновано ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, яке спричинило тяжкі наслідки для хворого).
 
Після виконання усіх необхідних процесуальних дій, обвинувальний акт у вищевказаному кримінальному провадженні буде скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3949