22.05.2019

Київська прокуратура повернула до комунальної власності адміністративну будівлю вартістю понад 20 млн грн

    

За сприяння Київської місцевої прокуратури №9 на користь територіальної громади міста Києва  витребувано з незаконного володіння фізичної особи адміністративну будівлю по вул. Єреванській у  Солом’янському районі міста Києва та поновлено відповідне речове право у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
 
Як вже повідомлялось, у 2013 році на підставі неіснуючого рішення Ленінського районного суду м. Донецька адміністративна будівля  площею більше 800 кв.м. та вартістю більше 20 млн. грн. вибула з комунальної власності та була зареєстрована за приватною особою.
 
Проте з’ясувалося, що зазначена адміністративна будівля використовується для розміщення підрозділів житлово-експлуатаційної дільниці для обслуговування житлового фонду Солом’янського району м. Києва, а також підрозділу районного управління поліції.
 
Крім того встановлено, що суд взагалі не приймав жодного рішення про визнання права власності на вказане нерухоме майно за приватною особою.
 
Зважаючи на грубі порушення законодавства та інтереси столичної громади, місцева прокуратура заявила позов про витребування об’єкту нерухомості з незаконного володіння та скасування державної реєстрації права приватної власності, який судом задоволено у повному обсязі.
 
Крім того, за цим фактом розслідується кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство), процесуальне керівництво в якому здійснює Київська місцева прокуратура №9.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3205