24.05.2019

Директору та інженеру комунального підприємства повідомлено підозру за фактом розтрати 6 млн гривень

     

Київською місцевою прокуратурою  № 1 за оперативного супроводження УЗЕ ГУ НП в місті Києві затримано та повідомлено про підозру директора та інженера технічного нагляду одного із комунальних підприємств у привласненні понад 6 млн гривень бюджетних коштів, виділених на реконструкцію дошкільного навчального закладу у Голосіївському районі.
 
За виконання певного обсягу робіт та на підставі актів про їх виконання в повному обсязі на рахунки товариства було перераховано 9 мільйонів гривень з бюджету.
 
Правоохоронцями встановлено, що вартість робіт та обсяг їх виконання значно різняться в тому, що зазначено у документах і фактично виконано. Різниця становить понад 6 мільйонів гривень.
 
В ході проведених обшуків за місцем роботи і мешкання фігурантів вилучено печатки суб’єктів господарювання, тендерну документацію, договори та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність правопорушників.
 
Наразі інженеру технічного нагляду та керівникові комунального товариства інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших посадових осіб комунального підприємства.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3366