27.05.2019

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох зловмисниць, які на продажі «липових» туристичних путівок ошукали людей на 2 млн грн

    

Київською місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох зловмисниць, які під приводом надання туристичних послуг заволоділи коштами громадян на суму 2 млн грн.
 
Під час досудового розслідування до правоохоронних органів столиці звернулося 39 громадян, які оплатили путівки одному з туристичних агентств, однак послуги так і не отримали.
 
Як виявилось, з метою заволодіння грошовими коштами потерпілих зловмисниці заздалегідь винайняли офісне приміщення у столичному та облаштували його під туристичне агентство. 
 
Клієнтам пропонувались подорожі до Єгипту, Туреччини, Кіпру та Еміратів. Надалі під приводом бронювання поїздок зловмисниці підписували з потерпілими договір про надання туристичних послуг та видавали касовий ордер про отримання грошових коштів. Однак у подальшому будь-яких дій з організації цих поїздок не здійснювали і документи для подорожей клієнтам не видавали.
 
Дії обвинувачених кваліфіковано за ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).
 
За вчинене зловмисницям загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3176