28.05.2019

Столична прокуратура відстояла в апеляції реальне покарання для валютного шахрая, якого засуджено до 9 років позбавлення волі

    

Ухвалою Київського апеляційного суду підтримано позицію прокуратури міста Києва та залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким до 9-ти років позбавлення волі засуджено 41-річного чоловіка, який шляхом обману заволодів грошовими коштами громадян на загальну суму 165 тисяч доларів США.
 
Встановлено, що у період з грудня 2015 року по лютий 2016 року обвинувачений, використовуючи завідомо підроблені документи, орендував приміщення на території міста Києва, що були оснащенні двома входами, та переобладнував їх у імпровізовані пункти обміну валют. Надалі, щоб заманити потенційних клієнтів, зловмисник викладав в Інтернет оголошення щодо обміну валюти за привабливим курсом.
 
У подальшому, отримавши від клієнта грошові кошти для обміну, зловмисник блокував магнітний замок у приміщенні та з грошовими коштами покидав місце злочину через запасний вихід.
 
За наслідками судового розгляду повністю доведено вину шахрая у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України.
 
Вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 30.07.2018 чоловіку призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна.
 
Київський апеляційний суд, розглянувши апеляцію обвинуваченого,  підтримав позицію прокурора та відмовив у її задоволенні, залишивши рішення районного суду без змін.
 
Прес служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3201