29.05.2019

Вирок по факту розтрати головним бухгалтером коштів підприємства на суму 1.5 мільйонів гривень, залишено без змін

    

Київським апеляційним судом підтримано позицію столичної прокуратури та залишено без змін вирок Печерського районного суду відносно головного бухгалтера товариства, яку було визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.
 
Працюючи на посаді головного бухгалтера, жінка протягом листопада 2010 – жовтня 2011 років, зловживаючи службовим становищем розтратила кошти підприємства на загальну суму близько 1.5 млн. грн шляхом перерахування грошових коштів товариства на рахунки інших підприємств за поставку товарів, які не було поставлено.
 
При цьому договори купівлі - продажу товарів були підроблені самою зловмисницею, або взагалі не існували.   
 
Не погоджуючись із прийнятим рішенням захисник обвинуваченої та обвинувачена подали апеляцію, де просили скасувати вирок та закрити провадження  у зв’язку з недоведеністю вчинення обвинуваченою зазначеного злочину або направити справу на новий судовий розгляд.
 
Ухвалою Київського апеляційного суду апеляційні скарги захисника та обвинуваченої не задоволено, вирок Печерського районного суду м. Києва залишено без змін.
 
Прес служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3064