30.05.2019

Апеляцію підривника, який здійснив замах на товариша не бажаючи повертати йому борг, залишено без задоволення

      

Ухвалою Київського апеляційного суду підтримано позицію столичної прокуратури та залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким засуджено 58-річного чоловіка, який уникаючи повернення боргу, здійснив замах на життя свого знайомого .
 
Підтримуючи тривалий час дружні відносини з потерпілим, зловмисник взяв у нього у борг грошові кошти на загальну суму 300 тисяч доларів США. Згодом, потерпілий зажадав повернення частини боргу.
 
З метою уникнення повертання позичених коштів, зловмисник задумав позбавити життя товариша шляхом підриву саморобного радіокерованого вибухового пристрою осколкової дії. Дія якого є особливо небезпечною для життя багатьох людей.
 
З цією метою підривник вступив у злочинну змову з двома своїми товаришами, один з яких не усвідомлював корисливих мотивів запланованих дій.
 
У лютні 2013 року, дочекавшись коли потерпілий потрапить у зону ураження вибухового пристрою, який був заздалегідь встановлений на даху автомобіля марки «ВАЗ 2102», зловмисник активував детонатор, після чого відбувся вибух в результаті якого постраждалому були спричинені середнього ступеня тяжкості тілесні ушкодження.
 
Вироком Дніпровського районного суду підривника було засуджено за ч. 2 ст. 15, п. 5 п. 6 п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України та призначено покарання у виді 8 років 9 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обвинувачений вину не визнав та подав апеляційну скаргу в якій просив суд апеляційної інстанції скасувати вирок суду та виправдати останнього.
 
Ухвалою Київського апеляційного суду міста Києва апеляційну скаргу не задоволено, а вирок Дніпровського районного суду міста Києва залишено без змін.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2976