03.06.2019

Завершено розслідування щодо головного бухгалтера підприємства викритого у привласнені понад 7 мільйонів гривень

    

Київською місцевою прокуратурою №5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно головного бухгалтера товариства за обвинуваченням у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та підроблені офіційних документів.
 
Установлено, що 56-річний чоловік працюючи на посаді головного бухгалтера акціонерного товариства скориставшись довірою керівництва та своїм службовим становищем за два дні перевів на свій особистий та рахунки фіктивних підприємств грошові кошти на загальну суму 7,5 млн. гривень з метою розпорядитися ними на власний розсуд. Крім того, зловмисник діючи за аналогічною схемою заволодіння коштів підприємства намагався заволодіти ще 2,5 мільйонами гривень, про те не довів злочину до кінця.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.15, ч. 5 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України.
 
За вчинене зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3243