07.06.2019

У Києві судитимуть чоловіка за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення тяжкого злочину

    

Київською місцевою прокуратурою №5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 22-річного хлопця, який завідомо неправдиво повідомив правоохоронні органи про вчинення відносно нього тяжкого злочину та надав неправдиві показання.
 
Так, молодик 24 березня  поточного року близько дев’ятої години вечора повідомив Оболонське управління поліції в м. Києві про вчинення відносно нього розбійницького нападу групою осіб з метою заволодіння його мобільним телефоном та грошовими коштами у сумі 4 тисячі гривень із погрозою застосування ножа. За результатами повідомлення було розпочато досудове розслідування за ч.2 ст.187 КК України.
 
Однак, у ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що розбійницького нападу не було, а обставини його вчинення були вигадані молодиком. Надалі він пояснив, що кошти він передав добровільно з метою купівлі іноземної валюти, однак, за його словами, отримав натомість підроблені долари США. При цьому слідчим підроблені купюри молодик так і не пред’явив.
 
Працівники поліції розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайських дій вчинених відносно молодика, однак за неправдиве повідомлення про тяжкий злочин та неправдиві покази йому самому тепер загрожує кримінальна відповідальність, ступінь якої визначить суд.
 
На разі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду  м. Києва для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2925