11.06.2019

Судитимуть квартирних шахраїв, які за підробленими документами намагалися заволодіти 2 квартирами у центрі столиці

    

Київською місцевою прокуратурою №10 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 осіб, які використовуючи завідомо підроблені документи, намагались шахрайським шляхом заволодіти 2 квартирами, які належали киянину.
 
Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами з’ясовано, що у січні 2019 року двоє зловмисників, підробивши правовстановлюючі документи, надали їх приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу для оформлення права власності на 2 квартири, які знаходяться в центрі міста Києва.
 
Однак, під час перевірки цих документів державний реєстратор виявив ознаки підробки та повідомив про це правоохоронні органи.
 
Під процесуальним керівництвом прокурорів місцевої прокуратури зібрано достатньо доказів для обвинувачення зловмисників у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документу та використання завідомо підробленого документу) та за ч. 2 ст. 15, ч. 4  ст. 190 КК України (здійснення закінченого замаху на заволодіння права власності на майно шляхом шахрайства, за попередньою змовою, вчинене групою осіб в особливо великих розмірах).
 
Обвинувальний акт наразі скеровано до суду для розгляду по суті. За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2872